Paminėjome SOCIALINIO DARBUOTOJO DIENĄ

Socialinio darbuotojo dienos proga gavome nemažai sveikinimų. Mums linkėta sveikatos, kantrybės, teisingų sprendimų, nepritrūkti energijos, entuziazmo,žmogiškos šilumos ir toliau kurti stebuklus mylinčiomis rankomis ir širdimis!

Profesinės šventės proga mūsų kolektyvas suplanavo šauniai praleisti laiką. Aplankyta Lietuvos Etnokosmologijos Muziejų, pirmąjį ir kol kas vienintelį tokio pobūdžio muziejų pasaulyje, bei pirmą muziejų Lietuvoje, veikiantį visą parą. Etnokosmologija – tai tarpdalykinė kultūros istorijos sritis, apimanti tautų santykius su kosminiu pasauliu. Muziejuje palietėmė meteoritą, pamatėme kosmoso nuotraukas, žiūrėjome per geriausius pasaulio teleskopus, išgirdome apie lietuvių tautos ryšį su dangaus kūnais ir kosminiu pasauliu. 

Po skanių pietų aplankytas Vytauto Valiušio keramikos muziejus. Visa širdimi mylėdamas molį, Vytautas Valiušis kiekvienam iš jo pagamintam daiktui jaučia artumą ir norą prie jo prisiliesti, pajusti kiekvienus jo gyvavimo metus, dėl to ir pradėjo rinkti keramikos dirbinius.  

Muziejuje eksponuojama daugybė tradicinės taikomosios keramikos dirbinių: puodų, puodynių, puodelių, ąsočių, palivonų, lekų, lauknešėlių, terlių, aguontrynių, didelių dubenų ir dubenėlių, vazų, žvakidžių, indų grietinei atskirti ir kitų įvairiausių formų bei įvairiausios paskirties molinių dirbinių, nužiestų kitados ir šiandien. Jie surinkti iš skirtingų Lietuvos vietovių, atspindi ir amato raidą, ir meistrų talentus.

Muziejuje surinkta išties įspūdinga kolekcija! Apie puodžiaus amatą, keramikos ekspoziciją mums Lietuvos puodžių karalius V. Valiušis kalbėjo ir poetiškai, ir įkvėptai, ir su jumoru. 
Šia gražia išvyka pripildėm savo širdys kosmoso šviesos ir keramikos grožio, kad su naujomis jėgomis tęsti savo nelengvą, bet labai prasmingą darbą.

Administratorė Evelina Romeiko

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.