Stovyklą „Saulė delne“ prisimenant

  Rugpjūčio 9-13 dienomis Dienos centras „Draugystės namai“ dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės finansuojamoje mokinių vasaros poilsio programos stovykloje „Saulė delne“. Pagrindinis programos tikslas, buvo organizuoti naudingą, kūrybingą ir turiningą vasaros poilsį vaikams. Penkias vasaros dienas vaikai turėjo galimybę būti ne kieme ar gatvėje, o prasmingai leisti atostogų dienas.

Pirmadienį stovyklos atidaryme vyko užsiėmimas organizuotas Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro„Vilnius sveikiau” – „Lobių medžioklė“, kuris ne tik leido praleisti smagiai laiką, tačiau ir įgyti naujų žinių bei mesti sau iššūkį, kuriame ieškojome ne aukso, o naujų žinių apie sveikatai palankią mitybą. Komandų tikslas renginio metu – kuo greičiau surasti ir kuo geriau atlikti visas užduotis.

Pelėdų parkas kur apsilankėme antradienį, tai puiki vieta mylintiems paukščius, o ypač pelėdas. Apsilankymo metu vaikai iš arti betarpiškai galėjo pabendrauti su paukščiais, sužinojo kiekvieno paukščio atsiradimo istoriją. Susipažinta ir su paukščiais, kurių Lietuvoje pamatyti laukinėje gamtoje nėra galimybės.  Po apsilankymo vaikai liko su dideliais įspūdžiais ir šiltais prisiminimais, o apie šiuos prisiminimus primena kartu su paukščiais darytos nuotraukos.

 

Vaikai turtino savo bendravimo, komandinio darbo įgūdžius pramogaudami laisvalaikio ir pramogų centre „Adventica“. Penktadienį vyko stovyklos uždarymas, vaikai gavo atminimo dovanas, meninis užsiėmimas „Linksmasis laivelis“ padėjo vaikams atsipalaiduoti. Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centre buvo organizuota vaikų darbelių paroda.

 

Vasaros stovyklos veiklos buvo parengtos taip, kad būtų orientuotos į daugelį sričių ir kad vaikai galėtų pasisemti naujų žinių, įgyti naujų įgūdžių įvairiose srityse, taptu labiau, savarankiškais.

Užimtumo specialistė Ivona Dzengo, socialinė darbuotoja Božena Bocevič

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.