Stovykla “JŪRA – AŠ ATEINU”

 „Aš stoviu ant kopos pajūry,
Regiu tave, manoji jūra.
Kokia didinga tu esi,
Kaip čia atsiradai ir kas tave sukūrė? „

 (Irena Barvydė “Gyvenimo gėlė”)

Birželio 26-30 d. Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro bendruomeninių vaikų globos namų auklėtiniai dalyvavo iš dalies Vilniaus rajono savivaldybės finansuojamoje mokinių vasaros poilsio programos stovykloje „Jūra – aš ateinu“. Pajūris dažnai asocijuojasi su kūno ir sielos reabilitacija. Čia atsigauna mintys, jeigu joms leidžiate, ir kūnas. Atostogauti prie jūros ne tik smagu, bet ir sveika. Sakoma, kad praleidus maždaug savaitę laiko prie jūros, mūsų kūnas visiškai pasiilsi, gauname reikalingų medžiagų iš saulės bei jūros.

  

Žinodami apie didžiulę jūros naudą organizmui ir esant menkiausiai galimybei stengiames kiekvienais metais organizuoti mūsų įstaigos globotiniams nors ir trumpas, bet smagias atostogas Lietuvos pajūryje. Pagerinti jų nuotaiką, pakeisti aplinką. Šiais metais tai yra ypač aktualu, kadangi daug mėnesių jų socializacija ir bendravimas buvo apriboti. Jie daug laiko praleido prie ekranų, pavargo emociškai, sumažėjo atsparumas stresui, tapo labiau dirglūs bei nerimastingi. Ši kelionė buvo puikia galimybe jiems išštrūkti iš kasdienės rutinos ir išeiti iš savo komforto zonos, o kai kuriems iš jų ir puiki proga pirmą kartą susipažinti su jūra.

   

Kelionės prie jūros metu bendruomeninių vaikų globos namų auklėtiniai sustiprino fizinę sveikatą bei emocinę būseną. Aktyviai leido laisvalaikį, sportavo, dalyvavo žaidimuose, stiprinančiuose komandinę dvasią, mokėsi plaukti, susipažino su pajūrio istorija, aplankė lankytinas pajūrio vietas, pramogavo atrakcionų parkuose.  Namo grįžo pilni jėgų, gerų įspūdžių ir pakilios nuotaikos, sustiprėję ir pasiruošę naujiems iššūkiams. Iki susitikimo kitais metais, jūra!

Globos (rūpybos) ir Intensyvios krizių įveikimo pagalbos padalinių vadovė Edita Kunigel-Zajankovskaja

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.