Trakų ir Vilniaus rajono socialinių institucijų susitikimas

Spalio 23 d. Kalveliuose įvyko Trakų ir Vilniaus rajono socialines paslaugas teikiančių institucijų administracijos ir darbuotojų susitikimas.

 Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro direktorė Anželika Vunš supažindino su teikiamomis paslaugomis.  Socialinė pagalba šeimoms teikiama 8 Trakų rajono seniūnijose: Aukštadvario, Grendavės, Lentvario, Onuškio, Paluknio, Rūdiškių, Senųjų Trakų. Trakų rajono gyventojai gauna visokeriopą pagalbą ir paslaugas, teikiamas gyventojams Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centre – tai dienos centro, krizių centro, globos centro paslaugos. Taip pat organizuojama kompleksinė pagalba vaikus auginančioms ar besilaukiančioms šeimoms, ištiriama jų socialinę situacija, vertinami konkrečios pagalbos šeimai poreikiai ir numatomi galimi pagalbos šeimai būdai. Atvykę specialistai galėjo diskutuoti apie sunkumus, kylančius darbe su klientais, džiaugtis sėkmės istorijomis, kurių irgi yra. 

Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro direktorė Leokadija Pavtel pasidalino apie paslaugas, teikiamas Kalveliuose. Nuo 2023 m. liepos 1 d. Krizių centre teikiama nauja paslauga apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį turintiems asmenims. Ši prevencinė apsaugos priemonė, kuri skirta smurto artimoje aplinkoje pavojų patiriančiam asmeniui apsaugoti ir kuria pilnametis smurto artimoje aplinkoje pavojų keliantis asmuo įpareigojamas laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos, jeigu jis gyvena kartu su smurto artimoje aplinkoje pavojų patiriančiu asmeniu, nesilankyti šio asmens gyvenamojoje vietoje, nesiartinti prie jo ir kartu su juo gyvenančių pilnamečių asmenų ir (ar) vaikų, nebendrauti, neieškoti ryšių su jais. Nuo liepos 1 d. į Krizių centrą policijos pareigūnų pristatyti 4 asmenys. Socialinės darbuotojos pasidalino iššūkiais teikiant šią paslaugą.  Svečiai apžiūrėjo Krizių centro patalpas, kuriose teikiamos paslaugos. Daug klausimų buvo psichologei Vigitai Rakauskienei, kuri pasidalino metodikomis, kurios yra efektyviausios dirbant su vaikais. Specialistės pateikė klausimų, vyko dalykiška diskusija. 

Tęsti bendradarbiavimą ir susitikti Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro organizuojamame švietėjiškame renginyje pasiūlė Anželika Vunš. Gyvas specialistų bendravimas yra neatsiejama mūsų darbo dalis, kuri leidžia siekti socialinių paslaugų gavėjų gerovės, o jų geriausius interesus laikyti pagrindiniais. Bendraujant, konsultuojantis su kolegomis rūpimais klausimais siekiame teigiamų socialinių paslaugų gavėjų socialinės situacijos pokyčių, pasakė Anželika Vunš.

Direktorė Leokadija Pavtel

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.