2018


„Nėra tobulų vaikų, nėra tobulų tėvų,
bet yra galybė tobulų akimirkų,
kurias linkime Jums patirti“

Rugpjūčio 25 d. Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centre antrus metus iš eilės vyko
tradiciniu ateityje tapsiantis renginys „Meilė kuria šeimą“, skirtas šeimoms, globojančioms, įvaikinusioms ar ateityje planuojančioms į savo šeimą priimti tėvų globos netekusius vaikus ir pasidalinti su jais savo meile bei šiluma, kurios taip trūksta mažoms širdelėms.

Renginio organizatoriai džiaugėsi gausiu dalyvių skaičiumi. Šiemet į renginį atvyko apie 60 dalyvių. Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro direktorė Leokadija Pavtel pasveikinusi visus atvykusius linkėjo šeimoms sveikatos ir neblėstančios energijos, o jose augantiems vaikams skambaus juoko ir gražios vaikystės. „Nusipelnėte padėkos už supratingumą, geranoriškumą, kantrybę ir visas neįkainojamas pastangas, kurių reikia auginant vaiką. Gydyti sužeistas sielas sunkiau nei auginti savo vaikus. Jūsų širdžių šiluma ir rūpestis leidžia vaikui augti ramiai, nebijant dėl rytojaus“, – tarė Leokadija Pavtel. Sveikinimo žodį taip pat tarė ir Vilniaus rajono savivaldybės Socialinės rūpybos skyriaus vyr. specialistė Kristina Malinovska.

Psichologė Lina Serapinaitė, konsultuojanti šeimas, vaikus bei suaugusius, pristatė tėvams ir globėjams paskaitą „Ryšio kūrimas“. Tėvai galėjo diskutuoti, tarpusavyje pasidalyti patirtimi, išgyvenimais, užduoti rūpimus klausimus bei susipažinti su naudinga literatūra.
Renginio svečius savo pasirodymu ir dainomis džiugino Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro globotiniai bei dienos centrą „Draugystės namai“ lankantys vaikai. Gražų pasirodymą surengė ir mūsų draugai – Vilniaus rajono šeimos ir vaiko gerovės centro globotiniai. Vaikai turėjo galimybę dalyvauti sportinėse varžybose, šokinėti ant batuto, piešti, dalyvauti putų ir muilo burbulų šou.

Dėkojame visiems, kas šią ypatingą dieną buvo kartu ir dalijosi savo meile ir šiluma!