2017

2017 m. rugpjūčio 19 d., šeštadienį, į Vilniaus r. šeimos ir vaiko krizių centro pirmąkart organizuojamą renginį „Meilė kuria šeimą“ sugūžėjo būrys suaugusiųjų ir vaikų. Dalyviai – tai globojančios ir įvaikinusios, arba ketinančios įvaikinti šeimos, kurios gyvena Vilniaus rajone. Į šventę atvyko Vilniaus r. savivaldybės administracijos vicemerė Teresa Demeško, Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės Danuta Beresniova,  Inga Maria Slavinska, Jolanta Čuchonska, Agneška Jermolajeva.

    Meilė – tai troškimas, kad kažkas būtų laimingas! Meilės nenusipirksi, ji gimsta. Tokiais žodžiais dalyvius pasveikino Šeimos ir vaiko krizių centro direktorė Leokadija Pavtel. Ji pasidžiaugė, matydama tiek laimingų žmonių, kurie norėjo ir nori padėti vaikams su nelengvais likimais. Rugsėjo mėnesį planuojama nauja mokymų grupė būsimiems globėjams ir įtėviams, į kurią kviečiami asmenys, norintys tapti socialiniais globėjais.

    Vicemerė Teresa Demeško pasidžiaugė, kad tokia šventė  – tai nemažo GIMK mokytojų Evelinos Kaidanovič ir Leokadijos Pavtel labai reikalingo ir atsakingo darbo su šeimomis įdirbio vaisius. Didelis dėmesys rajone yra skiriamas vaikams, netekusiems tėvų globos. Tikimės, kad tokios šventės taps gražia tradicija – pasakė  vicemerė Teresa Demeško. Šeimoms svarbu pabūti kitokioje aplinkoje, pailsėti, pabendrauti, užmegzti naujas pažintys.

   Dalyviams buvo pasiūlytos įvairios veiklos – susitikimai grupėse su psichologe Lina Serapinaite, meninė veikla vaikams ir tėveliams, žaidimai gryname ore. Po karštų diskusijų atsigaivinti gėrimais, pabendrauti prie pietų stalo kvietė šventės organizatoriai.