2019

“Vaiko gyvenimas – tarsi popieriaus lapas: kiekvienas praeivis palieka jame pėdsaką” – sako Kinų patarlė.

Birželio 1 d. vaikai minėjo savo šventę – Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Į šventę, vykusią Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centre, susirinkę mažieji turėjo ką veikti – jiems buvo pasiūlyta daug smagios veiklos.
Čia nuo pat ryto mažųjų laukė įvairios pramogos: linksmi žaidimai, estafetės, futbolas, loterija ir siurprizai. Šventę vainikavo iškilmingas medelių sodinimas ir gausus vaišių stalas.

Lietuvos nacionalinio dramos teatro grafikos dizainerė Lina Bastienė ir skulptorius, tapytojas Darius Bastys Krizių centro teritorijoje įgyvendino projektą “Lietuvos vizija 2119” . Visą gegužės mėnesį talkų metu Krizių centro, Dienos centro “Draugystės namai” ir Kalvelių gyvenvietės bendruomenė sodino medelius ir krūmus, kuriuos padovanojo projekto iniciatoriai. Džiaugdamasi puikia švente, Krizių centro direktorė Leokadija Pavtel, dėkojo Lietuvos nacionalinio dramos teatro ir Britų tarybos atstovams ir patikino, kad pasodintas sodas bus rūpestingai prižiūrimas.

Renginyje dalyvavo daug garbingų svečių: Lietuvos nacionalinio dramos teatro atstovai: direktorius Martynas Budraitis, teatrologė Daiva Šabasevienė bei jau gerai mums pažįstami Lina ir Darius Basčiai, Britų tarybos atstovas Baltijos šalyse, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos socialinės paramos vaikui ir šeimai vedėja Kristina Malinovska, Kalvelių apylinkės seniūnė Kristina Gerasimovič, Vilniaus rajono tarybos narys Stanislav Zajankovski, Baikerių klubo “Niedzwiedzie polnocy” iš Lenkijos atstovai, Lietuvos baikerių klubo “Siena” atstovai, “GRH 147 Pułk Piechoty” iš Gižycko, atstovai iš kitų Vilniaus rajone veikiančių socialinių ir kultūros įstaigų.

Renginio metu buvo perskaitytas Lietuvos vaikų manifestas 2019 m., kurį paruošė NVO VAIKAMS KONFEDERACIJA, buvo įteiktos Vaiko konstitucijos, kurias padovanojo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šventės organizavimo – Šumsko parapijos klebonui Janui Černiavskui ir pirmosios komunijos vaikams bei tėveliams už padovanotus žaislus ir mokymo priemones, mūsų nuolatiniam rėmėjui Juzefui Slovinskiui, bei UAB “Šalčio ratas” už skanius ledus.