2020
















“Niekada nevėlu turėti laimingą vaikystę. “
Tom Robbins

Jau ketvirti metai iš eilės Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centre įvyko įspūdinga šventė „Meilė kuria šeimą“. Šventė skirta įtėviams, globėjams, vaikams bei visiems tiems kurie neabejingi  be tėvų globos likusių vaikų likimui. Nuo 2017 metų pirmąjį liepos sekmadienį Lietuvoje minima Globėjų diena. Šiemet Lietuvos mąstu globėjams padėkoti  buvo skirta visa savaitė ir mūsų įstaiga prisidėjo prie šios iniciatyvos. Šią savaitę turėjome puikius renginius skirtus globėjams bei jų šeimose augantiems vaikams. Vyko paskaita globėjams, kartu keliavome į Anykščius, vaikai dalyvavo piešinių konkurse o visos savaitės apibendrinimą (kulminaciją)  turime šiandien. Tarp garbingų svečių buvo
Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narė Gražina Tamašauskienė, Vilniaus rajono savivaldybės socialinių paslaugų šeimai ir vaikui skyriaus vedėja Kristina Malinovska,
socialinių paslaugų šeimai ir vaikui skyriaus vyr. specialistė Silva Lukoševičienė bei vyr. specialistė Ivona Stasilovič, o taip pat Šumsko daugiafunkcinio kultūros centro direktorė Kristina Naimovič ir Kalvelių kultūros centro direktorė Vilija Novicka.

Kaip ir kasmet dalyviai vertingai ir šauniai praleido laiką. Šventės metu vyko susitikimai su specialistais, diskusijios bei edukaciniai užsiėmimai vaikams.  Mažiausiųjų laukė pripučiamas batutas, cukraus vata, sportiniai užsiėmimai bei žaidimai gryname ore. Scenoje pasirodė mūsų draugus iš Šumsko daugiafunkcinio centro, kurie nudžiugins puikiais muzikos kūriniais.

Kaip ir žadėta anksčiau, buvo apdovanoti gražiausių piešinių tema „Mano vaikystė“ autoriai. Prieš šventę ilgai ginčijosi ekspertų komisija, sudaryta iš nešališkų asmenų – tai šeši darbuotojai (vienas iš globos centro, du iš administracijos, vienas iš dienos centro, o du iš BVGN) ir penki vaikai (iš BVGN). Ekspertų komisija pasirinko dešimt įdomiausių piešinių, o vienas dalyvis – Kamilė J. – gavo pagrindinį prizą.

Po iškilmingos dalies šventės dalyvių laukė skanioji ir sočioji dalis, o vaikai patraukė pramogų link!

Norime širdingai padėkoti šios šventės sponsoriams, be kurių nebūtų tokio lygio, tai
Vilniaus rajono savivaldybės bei Lietuvos lenkų sąjunga.

Mieli globėjai, įtėviai Didelis AČIŪ už dėmesingumą, malonų bendravimą, rūpestingumą, nuoširdumą, paprastumą, už Jūsų tikras ir šiltas šypsenas.

Administratorė Evelina Romeiko
Socialinė darbuotoja Alina Vengrovska