2019

Rugpjūčio 10 d. Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centre jau trečius metus iš eilės vyko renginys „Meilė kuria šeimą“, skirtas šeimoms, globojančioms, įvaikinusioms ar ateityje planuojančioms į savo šeimą priimti tėvų globos netekusius vaikus ir pasidalinti su jais savo meile bei šiluma.

Renginio organizatoriai džiaugiasi gausiu dalyvių skaičiumi. Šiemet į renginyje dalyvavo virš 100 dalyvių. Tarp svečių Vilniaus rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Beata Maliušickaja, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos  Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Vilniaus rajone vyriausioji specialistė Rita Valančienė, Vilniaus rajono Tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narė Gražina Tamašauskienė, Vilniaus rajono Tarybos narys Antoni Stankevič, Vilniaus rajono savivaldybės Administracijos socialinės paramos vaikui ir šeimai skyriaus vyriausios specialistės Jolanta Lukaševič ir Eglė Liaudginaitė, Lietuvos nacionalinio dramos teatro Meno skyriaus vadovė Kristina Savickienė, spaudos atstovės – LRT Nijola Maslovska ir Teresa Vorobiej “Tygodnik wilenszczyzny”.

Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro direktorė Leokadija Pavtel pasveikinusi visus atvykusius linkėjo šeimoms sveikatos ir neblėstančios energijos, o jose augantiems vaikams skambaus juoko ir gražios vaikystės. Šeima yra visko pradžia, o vienas tėvas reiškia daugiau, negu šimtas mokytojų. Padėdami užaugti vaikui nusipelnėte padėkos už supratingumą, geranoriškumą, kantrybę ir visas neįkainojamas pastangas, kurių reikia kasdieniame gyvenime. Gydyti sužeistas sielas sunkiau nei auginti savo vaikus. Jūsų širdžių šiluma ir rūpestis leidžia vaikui jaustis saugiai, augti nebijant dėl rytojaus. Šventės metu pabūti kartu, susitikti su senais ir rasti naujų draugų linkėjo Leokadija Pavtel.
Negailėjo padėkos žodžių kalbėjusi Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Beata Maliušickaja. Dėkojo už atsidavimą vakui, už rūpestį, kantrybę ir meilę. Patikino, kad Savivaldybė plečia pasaugų įvairovę bei prieinamumą gyventojams.

Kiekvienas Renginio svečius savo pasirodymu, šokiais ir dainomis džiugino mūsų draugai grupė “Kantata” vadovaujama Valentinos Fedorovič, taip pat Elžbieta ir Aleksandra Rosovskos, bei Kalvelių bendruomenės atstovai Justyna ir Robert Daraškievič.
Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro psichologė Lina Serapinaitė, konsultuojanti šeimas, vaikus bei suaugusius, pristatė tėvams ir globėjams paskaitą „Tėvų bendradarbiavimas su vaikais“, o psichologo asistentė Jelena Čepaitienė, susitikimo su tėvais metu kalbėjo tema “Vaikų įgimtas ir įgytas elgesys”. Tėvai galėjo diskutuoti, tarpusavyje pasidalinti patirtimi, išgyvenimais, užduoti specialistėms rūpimus klausimus bei gauti naudingų patarimų.

Po koncerto ir bendros nuotraukos visi išalkę galėjo pasivaišinti ant laužo keptomis dešrelėmis, vaisiais, daržovėmis, paskanauti tortų ir pyragų, kuriuos kepė bendruomeninių vaikų globos namų globotiniai su auklėtojomis, renginio dalyviai.
Vaikai, atvykę į šventę turėjo galimybę dalyvauti meniniuose užsiėmimuose, piešti, klijuoti, karpyti, lipdyti bei verti karoliukus, rungtis sportinėse varžybose, šokinėti ant batutų, žaisti su muilo burbulais, kuriuos atvežė Lietuvos nacionalinis teatras. Didžiausia atrakcija buvo kukurūzų spragėsiai ir cukraus vata. Prie aparatų eilės nesibaigė iki renginio pabaigos.

Dėkojame visiems, kas šią ypatingą dieną buvo kartu ir dalijosi savo meile ir šiluma! Taip pat nuoširdi padėka visiems, prisidėjusiems prie šventės organizavimo ir vaišių stalo.

Administratorė Evelina Romeiko
Direktorė Leokadija Pavtel