„Globok, kaip saulė jūrą globoja“– vaikų globos savaitės apžvalga

“Globok, kaip saulė jūrą globoja”. Ši žinutė birželio 27 – liepos 3 dienomis lydėjo įvairius renginius, konferencijas, susitikimus, iškylas, kurie buvo skirti Vaikų globos savaitei paminėti. Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro Globos centro specialistai globos savaitę, bendradarbiaudami su Vilniaus rajono savivaldybės Centrine biblioteka bei VRSCB Kalvelių padaliniu, pradėjo skleisdamį žinią apie globą ir įvaikinimą visuomenei, lankytojams.

Birželio 30 d. Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro kieme krykštavo vaikų klegesys, suaugusiųjų juokas, skambėjo muzika ir sveikinimo žodžiai. Jau šeštus metus iš eilės praūžė tradicinis renginys “Meilė kuria šeimą”, kuriame šiais metais susirinko per 300 vaikų ir suaugusiųjų.

Psichologo R. Pabiržio nuotolinėje paskaitoje apie paauglius bei jų žalingus įpročius ir priklausomybes, dalyvavo ne tik globėjai, budintys globotojai, bet ir švietimo ir socialinių paslaugų specialistai. Paskaitos metu dalyviai aktyviai dalyvavo diskusijoje, uždavinėjo jiems rūpinamus klausimus.

Globos savaitės renginius liepos 2 d. vainikavo Klaipėdoje vykęs festivalis “Vaikai yra Vaikai”. Visą dieną vykusioje šventėje vaikų ir suaugusių veidus puošė šypsenos bei lydėjo gera nuotaika. Veikė įvairios edukacinės palapinės, vaikai galėjo šėlioti pripučiamų atrakcionų zonoje, vyko draugystės apyrankių dirbtuvės, eksperimentai burbulų laboratorijoje, spalvomis išmargintas tikras automobilis. Lietuvių ir ukrainiečių globėjų šeimas suvienijo jau tradicija tapęs bendras šokis, šį kartą įvykęs vasariškame lietuje. Įsišokusiems sustoti neleido Vidas Bareikis ir Monique, savo pasirodymais sukūrę tikro festivalio atmosferą.

Vilniaus rajono paviljone renginio dalyviai susipažino su kaligrafija – gražaus ir raiškaus rašymo menu. Vladislavo Sirokomlės muziejaus darbuotojos papasakojo, kaip atsirado raštas, parodė dailaus rašto, įvairių šriftų pavyzdžių. Susipažinę su pirmosiomis rašymo priemonėmis, festivalio dalyviai mokėsi rašyti plunksna ir pagaliuku.

Dėkojame Vilniaus rajono savivaldybės administracijai už pagalbą organizuojant išvyką į Klaipėdą ir nuoširdų bendravimą viso renginio metu.

Taip pat, tariame ačiū Vilniaus rajono turizmo informacijos centrui bei Vladislavo Sirokomlės muziejaus darbuotojoms už puikias kaligrafijos dirbtuves, kurios prasmingai reprezantavo Vilniaus rajono kraštą bei kultūrą.

Globos centro vadovė Marina Kizelevič

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.