2022-ųjų Lietuvos ir Europos jaunimo metų atidarymo šventė

Balandžio 29 d. jaunimo metai prasidėjo nuo atidarymo ceremonijos Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje, kur buvo atvykęs jaunimas iš visos Lietuvos. Ceremonijoje taip pat dalyvavo delegacija iš Vilniaus rajono, o tarp jų mūsų globotiniai.

Vilniaus rajono savivaldybės delegacija buvo sudaryta iš Vilniaus rajono savivaldybės administracijos vyr. specialistės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės, pavaduojančios jaunimo reikalų koordinatorę Julianos Lipinskos, taip pat dalyvavo Jaunimo reikalų tarybos narė Olivia Voinič, Vilniaus rajono Šeimos ir vaiko krivių centro ugdytiniai, Dmitrij, Uršulė ir Kamilia bei Jaunimo erdvės darbuotoja Gintarė Daniūnienė.

Renginio metu buvo susipažinta su jaunimo galimybėmis Lietuvoje ir Europoje.  Atidarymą pradėjo Lietuvos Respublikos seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, sveikinimo žodį tarė ir Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Taip pat renginio metu praėjusių metų Lietuvos jaunimo sostinė Klaipėda šį titulą perdavė Marijampolės savivaldybei. Koncertavo  grupė „Kvatra“, „Alterflucid“ ir kiti.

Visas naujienas apie Lietuvos ir Europos jaunimo metus, įvykius ir iniciatyvas bei jaunimui atsiveriančias galimybes galima sužinoti interneto svetainėje www.jauni2022.lt.

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.