𝐋𝐢𝐞𝐭𝐮𝐯𝐨𝐬 𝐠𝐲𝐯𝐞𝐧𝐭𝐨𝐣𝐚𝐢 𝐤𝐯𝐢𝐞𝐜̌𝐢𝐚𝐦𝐢 𝐭𝐚𝐩𝐭𝐢 𝐩𝐚𝐛𝐞̇𝐠𝐞̇𝐥𝐢𝐮̨ 𝐯𝐚𝐢𝐤𝐮̨ 𝐢𝐬̌ 𝐔𝐤𝐫𝐚𝐢𝐧𝐨𝐬 𝐠𝐥𝐨𝐛𝐞̇𝐣𝐚𝐢𝐬!

Dalinamės aktualia informacija:

Dalis į Lietuvą atvykstančių pabėgėlių yra tėvų globos netekę vaikai. Tikėtina, kad toliau siaučiant karo baisumams, į mūsų šalį atvyks daugiau vaikų, kuriems bus reikalinga globa. Lietuvos gyventojai kviečiami registruotis, kad prireikus galėtų tapti pabėgusių iš Ukrainos vaikų globėjais.

„Karas Ukrainoje – tragedija šios šalies žmonėms. Turime ištiesti pagalbos ranką savo broliams ukrainiečiams, o ypač labiausiai pažeidžiamiems – vaikams, likusiems be tėvų globos. Tikėtina, kad ateinančiomis dienomis ir savaitėmis vis daugiau vaikų pasieks Lietuvą ir iškils globos poreikis neturintiems ar karo metu tėvų netekusiems vaikams iš Ukrainos. Labai svarbu jiems suteikti saugią namų aplinką. Matome, kad jau šiandien yra daug žmonių, pasirengusių jiems padėti, tai labai džiugina“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.
Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė primena, kad vaiko teisių gynėjai visoje Lietuvoje yra pasirengę suteikti visą reikalingą informaciją bei padėti žmonėms apsispręsti dėl globos.
„Ir toliau išlikime vieningi, savo šeimose apsvarstykime galimybę į savo namus priimti be tėvų likusius ir į Lietuvą atkeliavusius Ukrainos vaikus laikinai globai. Jei galite suteikti šiltus ir emociškai saugius laikinus namus nuo karo nukentėjusiems vaikams, susisiekite ir vaiko teisių gynėjai suteiks visą reikiamą informaciją, kaip tapti globėju. Kartu su savivaldybių globos centrais esame visapusiškai pasiruošę padėti būsimiesiems globėjams“, – kviečia I. Skuodienė.
Globos procesą Lietuvoje turime organizuoti pagal galiojančią tvarką – skirti globėją, nustatyti reikiamas individualizuotas paslaugas ir jų apimtis tiek vaikui, tiek globojančiai šeimai ar asmeniui.
„Tam, kad Lietuvoje gyvenantis vaikas ar jaunuolis galėtų naudotis mūsų valstybės siūlomomis paslaugomis, tokiomis kaip gydymas, švietimas, socialinės paslaugos, nepilnamečiui reikalingas globėjas. Tad jei norime padėti Ukrainos karo pabėgėliams vaikams, svarbu rasti žmones, kurie galėtų šiuos vaikus globoti ir pasirūpinti jų poreikiais“, – sako I. Skuodienė.

Vaiko teisių gynėjai kviečia susipažinti su pateikiama informacija ir apsisprendus priimti globoti vaiką savo šeimoje kreiptis į Tarnybos teritorinį skyrių pagal gyvenamą vietą.

❗ Nuo šiol visą pagalbos Ukrainai ir norintiems globoti nuo karo bėgančius vaikus informaciją bei registracijos formas galite rasti vienoje vietoje 👉 https://bit.ly/35rAD5Z

Teritorinių vaiko teisių apsaugos skyrių kontaktus rasite čia 👉 https://bit.ly/3syw5Dt

Informaciją dėl pabėgėlių registracijos rasite čia 👉 https://bit.ly/3vB0nYf

#VaikoTeisės #TuGaliTaptiNamais#Pagalba #Ukraina #VaikųGloba #Parama

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.