Rudens atostogų metu STABDOMA dienos centro veikla

Kaip ir buvo skelbta, rudens atostogų metu neformalusis vaikų ugdymas galės būti organizuojamas tik nuotoliniu būdu. Jeigu to nebus galima užtikrinti, lapkričio 3-9 dienomis neformaliojo ugdymo veiklos bus stabdomos. Stabdoma ir vaikų rudens stovyklų veikla. Mokinių atostogos prasidės lapkričio 3 d., į mokyklas jie grįš lapkričio 10 d.

Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija tikisi, kad per savaitę po švenčių, kurią mokiniai ir mokytojai praleis ne mokyklose, galimo užsikrėtimo atveju išryškės simptomai, tokiu būdu viruso plitimas bus lokalizuotas vienoje šeimoje, neperneštas į mokyklas ir nepaskleistas daugelyje šeimos ūkių.

Vyriausybė pabrėžia, kad atostogos prailgintos dviem dienomis, kad po Vėlinių mokiniai grįžtų į klases praėjus inkubaciniam Covid-19 virusinės ligos laikotarpiui, t.y. septynioms dienoms. Šie sprendimai priimti reaguojant į prastėjančią situaciją šalyje. Per šventines dienas padaugėja susitikimų, žmonės lankosi pas gimines, tuomet auga ir užsikrėtimo tikimybė. Ministerija prašo tėvų sąmoningumo ir pasirūpinti, kad vaikai vengtų nereikalingų susibūrimų.

INFORMUOJAME, kad lapkričio 3-9 dienomis STABDOMA DIENOS CENTRO “Draugystės namai” VEIKLA. Vaikams bus organizuoti užsiėmimai nuotoliniu būdu. Datą ir laiką pranešime iš anksto.

Nuotrauka Pixabay.com

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.