Dienos centras sveikina senelius su Pagyvenusių žmonių diena

1990 metais Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja spalio 1-ąją paskelbė Tarptautine pagyvenusių žmonių diena. Po metų Asamblėja patvirtino rezoliuciją, kurioje buvo išreikštas JT požiūris į senatvę, o šalys paragintos formuojant savo politiką laikytis šių nuostatų. Dienos centrą “Draugystės namai” lankantys vaikai ruošėsi visą savaitę, kad pasveikinti savo močiūtes ir senelius su šia diena.

Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena pasaulyje pradėta minėti siekiant atkreipti dėmesį į vyresnio amžiaus žmonių poreikius ir problemas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą, kovoti su stereotipais, kurie trukdo mūsų tėvams ir seneliams gerai jaustis visuomeninėje, darbinėje ar kitoje veikloje.

Buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis minėjo, kad ši diena skirta mūsų visų sąmoningumo didinimui: kad neužsimerktume vyresnių žmonių sunkumams, kad neišstumtume senjorų iš viešosios erdvės, nepropaguotume vien tik jaunystės kulto, kad sudarytume sąlygas vyresniems visapusiškai dalyvauti visuomenės gyvenime.

Administratorė Evelina Romeiko

Ačiū už nuotraukas B. Bocevič, I Dzengo, V. Tankilen

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.