Mergaičių stovykla, orientuota į socialinių įgūdžių ugdymą

Žmogus negali gyventi tarp žmonių, nesąveikaudamas su jais. Bendravimas su kitais daro  gyvenimą pilnavertį ir laimingą. Bendraujant perduodama patirtis, sukauptos žinios, kultūra ir tradicijos. Nuoširdus bendravimas suteikia vaikui jėgų ir stiprybės įveikiant sunkumus, skatina keistis.

Ugdydami vaiko asmeninius ir socialinius įgūdžius, suaugusieji gali ne tik suteikti žinių apie pageidaujamą elgesį, bet ir parodyti tokio elgesio pavyzdį bei suteikti galimybę pačiam vaikui išbandyti socialaus elgesio būdus.  Įgyti gyvenimo įgūdžiai, tokie kaip: savęs pažinimas, bendravimas, padėtų vaikui pažinti ir įvertinti savo stipriąsias ir silpnąsias puses, valdyti savo elgesį stresinėse situacijose, įgalintų palaikyti draugiškesnius ryšius su aplinkiniais.

Ne mažiau svarbus veiksnys vaiko gyvenime yra naudinga, maloni veikla: skaitymas,  muzika, žaidimai su draugais. Tinkamai organizuotas vaikų laisvalaikis skatina įgyti naujos emocinės patirties, padeda atsipalaiduoti, teikia malonumą, apsaugo  nuo blogos įtakos, tuščio beprasmio laiko leidimo, įprasti laisvalaikį leisti turiningai.

Liepos 19-23 d. Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro Intensyvios krizių įveikimo pagalbos padalinyje buvo organizuojama stovykla, orientuota į socialinių įgūdžių ugdymą. Stovykla buvo finansuojama Vilniaus rajono savivaldybės administracijos lėšomis.

Stovykloje dalyvavo 10 mergaičių nuo 12 iki 15 m. amžiaus iš Vilniaus rajono savivaldybės. Stovyklos metu dalyviams buvo organizuojama turininga ir įvairiapusė veikla. Didelis dėmesys buvo skiriamas tarpusavio bendravimui, draugiškos atmosferos kolektyve kūrimui. Buvo organizuojami įdomūs ir inovatyvūs užsiėmimai. Mergaitės dalyvavo  meniniuose užsiėmimuose. Kūrė ant tekstilės gaminių, su menų studija „Artoteka“ lipdė akmenukų mozaiką. Taip pat dalyvavo teisėsaugos pareigūnės paskaitoje ir  grupinėje cenro psichologės konsultacijoje.  Kviestinių grožio specialistų užsiėmime turėjo galimybę išgirsti naudingų patarimų grožio bei asmens higienos srityje, papuošti nagus geliniu lakavimu, pasidaryti makiažą. Buvo surengtas kulinarinės komandų varžybos „Šalių virtuvės“. Išvykos į Trakus metu  susipažino su miestu, jo istorija bei plaukė burlaiviu. Kasdien vyko maisto gaminimo pamokėlės, kurių metu su specialistų pagalba vaikai ruošė sau maistą (3 kartai per dieną), serviravo stalą  ir lavino buitinius įgūdžius.

Globos (rūpybos) ir Intensyvios krizių įveikimo pagalbos padalinių vadovė Edita Kunigel-Zajankovskaja

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.