2021 m. sausio 13 d. – atkurtos Lietuvos valstybės Nepriklausomybės apgynimo ir sugrįžimo į tarptautinę bendruomenę 30-metis

Nuotrauka P. Lileiko, lrt.lt

1991 m. sausį tūkstančiai žmonių, atsiliepę į Tautos atstovybės – Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos kvietimą, atėjo ginti atkurtą Lietuvos Nepriklausomybę. Šiais išskirtinės pandemijos metais kviečiame dar kartą susitelkti ir šį kartą likti namuose – saugokime save ir kitus, apsaugokime tuos, kurie anuomet apgynė mus. Kviečiame visus sausio 13 d. 8 val. savo namuose uždegti vienybės ir vilties žvakutę už 1991 metais žuvusius Laisvės gynėjus, taip pat palaikyti medikus, šiandien besigrumiančius su pandemijos iššūkiais. Kartu kviečiame stebėti 2021 metų Laisvės gynėjų dienos programą nacionalinio transliuotojo – Lietuvos radijo ir televizijos eteryje, taip pat aplankyti virtualias parodas Lietuvos Respublikos Seimo interneto svetainėje ir kituose portaluose. 

Atsižvelgiant į COVID-19 (koronaviruso infekcijos) pandemiją ir į paskelbtą karantiną, atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-mečiui skirti renginiai ir priemonės, kurie negali vykti dėl paskelbto karantino, bus perkelti į 2021 metų rugpjūčio mėnesį. 1991 metais Sovietų Sąjungos karinė agresija prieš Nepriklausomybę atkūrusią Lietuvos valstybę truko beveik devynis mėnesius – nuo 1991 m. sausio iki 1991 m. rugpjūčio pabaigos. Tomis pavojaus dienomis Lietuvos žmonės išsaugojo atgimimo viltį ir parodė ryžtą bei atkaklumą gindami Nepriklausomybę, todėl šių metų rugpjūčio mėnesį minėsime svarbią sukaktį – atkurtos Lietuvos valstybės Nepriklausomybės apgynimo ir sugrįžimo į tarptautinę bendruomenę 30-metį.

Autorius: lrs.lt
https://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=36634&p_k=1

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.