Karantino metu vaikų dienos centras “Draugystės namai” – veiklą vykdo nuotoliniu būdu

Visame pasaulyje aktyviai plintant koronaviruso infekcijai – šalyje įvestas karantinas. Tačiau tai nereiškia, kad dienos centro veikla nutrūko – darbuotojos veiklą vykdo nuotoliniu būdu: aktyviai bendrauja su vaikais ir jų šeimomis, teikia pagalbą, siūlo užimtumo idėjas namuose. Palengvinti darbui nuotoliniu būdu buvo sukurta Facebook paskyroje grupė (Dienos centras – Draugystės namai) , kurioje centro vadovė pasidalina naujausia ir aktualiausia informacija vaikams ir vaikų tėvams. Kasdien dalinamasi įvairiomis užimtumo idėjomis ir veiklomis. Be abejo, vienas iš didžiausių iššūkių šiuo metu yra ugdymas nuotoliniu būdu. Tiek vaikai, tiek ir jų tėvai susiduria su įvairiomis problemomis. Su vaikais ir jų šeimomis bendraujama per „Messenger“, telefonu.

Mūsų dienos centras dalyvauja projekte “Gyvoji žemė. Gyvūnai mūsų mokytojai”. Projekto tikslas – pažvelgti į kitas gyvybės rūšis, siekiant pažinti juos, mokintis iš jų, gerbti, puoselėtį gražų, harmoningą santykį su jomis. Mūsų pasirinktas gyvūnas yra – kojotas, turėsime jį pažinti, atrasti jo dorybės, padėkoti išreikšdami susižavėjimą juo savo kūrybiniuose darbuose bei dalintis apie projektą bei savo atradimais mūsų įstaigos internetiniame puslapyje. Projekto trukmė iki gruodžio 1 d. Stengsimės, kad  mūsų visų dėka išsiskleistu  meilė, pagarba, dėkingumas  gyvūnams ir visam, kas gyva.

Organizuojame maitinimo paslaugas. 1 kartą į savaitę ruošiami maisto daviniai, juos atsiima patys VDC lankančių vaikų tėvai (jų šeimos nariai). Lapkričio 4 d. buvo išdalinti pirmieji maisto daviniai.

Vaikų dienos centras vaikams – tarsi antri namai. Čia vaikai noriai ateidavo po pamokų, pasibaigus centro darbo laikui – nenorėdavo išeiti, tad visi su nekantrumu laukiame, kada baigsis karantinas ir vėl galėsime sugrįžti į normalų gyvenimą.

Užimtumo specialistė Ivona Dzengo

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.