Meninių užsiėmimų ciklas

Apie meno naudą vaiko ugdymui dabar kalbama itin daug ir plačiai, bet tuo pačiu dar labai dažna ir gaji nuomonė, kad vaikas, lankantis tam tikrus meno užsiėmimus ar tiesiog namuose dažnai užsiimantis kūrybine veikla, būtinai turi turėti tam polinkį, kažkokį kūrybinį talentą ar siekį tapti menininku.  Tiesa yra ta, kad menas ir kita kūrybinė veikla yra naudinga absoliučiai visiems vaikams be išimties, neieškant ir neišskiriant konkrečių gabumų ir polinkių. Vaikai, dažnai turintys galimybę užsiimti menine ir kūrybine veikla, vėliau kur kas lengviau įsisavina visų disciplinų dalykus, nes tokiu būdu lavina kur kas platesnį spektrą asmeninių savybių, kurios visos kartu apibūdinamos kūrybiškumu.

Norime pasidžiaugti, jog spalio 26 d. finišavo dar vienas  meninių užsiėmimų ciklas mūsų globotiniams, kurį finansavo Vilniaus rajono savivaldybė iš Vaikų vasaros stovyklų ir kitų neformaliojo vaikų švietimo veiklų  programos lėšų.

Kūrybingoje veikloje dalyvavo 10 Vilniaus rajono šeimos ir vaiko krizių centro globotinių.  Šių užsiėmimų metu vaikai tapė ant vandens naudodamiesi ebru technika. Gamindami mozaikos žibintus  iš pradžių mozaikos principu vaikai dekoravo stiklinį indą. Tuomet pildė savo indelį natūraliu bičių ar sojų vašku ir maišė į jį pasirinktą natūralų eterinį ar kvapnųjį aliejų. Gamino sapnų gaudykles – talismanus, galinčius apsaugoti žmogų nuo košmarų ir nemigos bei pritraukti gerus sapnus. Sapnų gaudyklės buvo gaminamos iš gluosnio šakos žiedo, kurio viduje – supintas tinklas, o išorėje kabo plunksnos. Tokį pagamintą talismaną vaikai kabino savo miegamajame. Paskutinio užsiėmimo metu vaikai kūrė  „draugystės paveikslą“ – vienybės ir bendrystės simbolį.

Socialinė darbuotoja Edita Kunigel-Zajankovskaja

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.