Žirgų mylėtojų stovykla “Vėjas karčiuose”

Šiemet pirmą kartą Mickūnų  jojimo klubas „KEMK Žirgai“ pakvietė bendruomeninių vaikų globos namų auklėtinius nemokamai sudalyvauti stovykloje „Vėjas karčiuose“. Stovyklos metu vaikai susipažino su žirgais ir jų elgsena, pomėgiais, priežiūra bei jojimo disciplinomis.

Siekiant supažindinti su žirgų pasauliu ir šių gyvūnų bendravimo su žmogumi paslaptimis, vaikai kiekvieną dieną praleisdavo su žirgais juos šukuodami, maitindami, glostydami ar vedžiodami po mišką. Su kvalifikuoto trenerio pagalba kasdien vykdavo ir jojimo treniruotės, kur vaikai buvo mokomi sėdėti balne, valdyti žirgą, atlikti sudėtingesnius manevrus. Taigi kiekvienas dalyvis turėjo galimybę tapti tikru raiteliu, o jau jodinėjantys patobulino savo žinias bei jojimo techniką. Taip pat netrūko pramogų – stovyklos dalyviai buvo kine, lankėsi žirgų teatre “Bingo”, o aktyviai dieną praleidus gryname ore visiems susėdę prie laužo vakare kepė kartu dešreles ir zefyrus, aptariant dienos įspūdžius.

Be to stovykloje ugdytas vaikų kūrybiškumas, savarankiškumas, asmeninės ir socialinės kompetencijos. Taip pat buvo sudarytos bendravimo ir saviraiškos galimybės ir užtikrinta vaikų priežiūra, sauga  ir žalingų įpročių prevencija.
Buvimas su žirgais – ne tik sportas ir geros emcijos, bet ir puikus būdas išmokti komandiškumo, empatijos, reikšti savo emocijas ir jausmus ramiai, stengtis suprasti vienas kitą. Juk ne veltui jau nuo seno kalbama apie gydomąjį žirgų poveikį, vadinamąją hipoterapiją.

Mūsų draugais Mickūnų  jojimo klubas „KEMK Žirgai“ tapo jau šių metų vasarį, kai priėmė Krizių centro globotinius nemokamai dalyvauti neformaliojo vaikų švietimo programoje „Žirgo pažinimas, ryšys su žmogumi bei jojimo ABC“. Vaikai kas savaitę važiavo į užsiėmimą žirgyne, o prasidėjus karantinui LR teritorijoje, užsiėmimai jiems vyko nuotoliniu būdu.

Administratorė Evelina Romeiko

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.