“Ryšio kūrimas”. Startuojame!

Asociacija “Kūrybinės jungtys” ir Britų taryba įgyvendina programą “Ryšio kūrimas”, skirtą vaikų ir jaunimo dienos centrams. Šiemet mūsų jaunimas dalyvaus nekasdieniškoje kūrybos ir atradimų savaitėje kartu su profesionaliu kuriančiu praktiku! 

Programos „Ryšio kūrimas“ tikslas – ugdyti dienos centrą lankančių vaikų kūrybingumą, padėti jiems kurti prasmingus ryšius su savimi ir aplinka, plėsti kultūrinius ir socialinius akiračius. Siekiama, kad vaikai pasijustų kūrėjais, kad, bendradarbiaudami su kuriančiais profesionalais, generuotų idėjas, jaustųsi svarbūs ir galintys, kad kūryba taptų suprantamas, pasiekiamas dalykas. Programa siekia stiprinti įvairių Lietuvoje gyvenančių kalbinių grupių tarpusavio ryšius.

Mūsų jaunimas turės laimės bendrauti su aktore Marija Korenkaite, žinoma kaip Keistuolių teatro ir „Atviro rato“ teatro aktorė, o 2012 metais nusifilmavusia anglų režisieriaus Bobo Mullano filme „Laiškai Sofijai“. Juostoje Marija sukūrė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio mylimosios Sofijos vaidmenį.

Pirmas susitikimas įvyko rugpjūčio 4 d., kur Marija susipažino su jaunimu, išsiaiškino jų poreikius bei išgrynino iššūkius, o taip pat išbandė skirtingus kūrybinius procesus. Bandant išgryninti kūrybinio projekto idėją, jaunimas, atstovaujanti darbuotoja bei aktorė atrado ir pradėjo kurti ryšį. Kūrybinė savaitė startuoja rugpjūčio 17 d.

Administratorė Evelina Romeiko

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.