„Mes ir gyvūnai“

Pasaulis kasmet spalio mėnesio 4-ąją pažymi Pasaulinę gyvūnų dieną. Jos tikslas – pagerbti visas gyvūnų gyvybės formas. Priminti žmonijos ir gyvūnijos tamprų ryšį, padėkoti gyvūnams už jų didžiulę svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.
Lietuvoje Pasaulinė gyvūnų diena pradėta minėti nuo 2000 metų.
Spalio 2 d. į Šeimos ir vaiko krizių centrą atvyko svečiai iš Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Birutė Butkienė (vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė) ir Jonas Turolevičius (vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius). Susirinkusiems vaikams kalbėjo apie pagarbą gyvūnams, kaip tinkamai reikia prižiūrėti augintinius, jais rūpintis, laiku vakcinuoti nuo pasiutligės. P. Birutė bendravo su vaikais, klausė kas ir kokius laiko augintinius, kaip prižiūri. Ji paminėjo, kad gyvūnai yra mūsų draugai, pagalbininkai ir šeimos nariai. Jie turi teisę niekada nejausti alkio ir troškulio, nepatogumo, baimės, skausmo ir kančios bei elgtis pagal prigimtinius poreikius.
Vaikai kartu su svečiais ir centro direktore Leokadija Pavtel apžiūrėjo nuotraukų konkursą „Mano augintinis“, žaidė linksmus žaidimus, pasivaišino saldainiais su gyvūnų vaizdais. Jonas Turolevičius kvietė vaikus atvažiuoti ir aplankyti veterinarijos gydyklą.
Globotiniai bei Dienos centro vaikai džiaugėsi dalyvavę susitikime ir dėkojo organizatoriams už puikiai praleistą laiką, teigiamas emocijas bei suteiktas žinias.

Įrašas paskelbtas temoje Be kategorijos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.